Правові аспекти процесів стандартизації та сертифікації митних органів в Україні - Шокало, В. С. (Академічні візії, 2024)
У науковому досліджені висвітлено головні аспекти стандартизації та сертифікації митних органів України. Проаналізовано основні нормативно-правові акти та міжнародні норми, що стосуються процесів стандартизації та сертифікації митних інституцій. Охарактеризовано необхідність розроблення ефективних стандартизованих підходів щодо політики, процедур та процесів у митній діяльності задля транскордонної гармонізації. Акцентується на доцільності застосування новітніх технологій для реалізації стандартів у митній системі України. Аргументовано подальшу імплементацію міжнародних стандартів та норм у вітчизняне законодавство.