Сутність та складові механізмів управління персоналом у сфері гостинності - Стецьків, А. Р. (Академічні візії, 2024)
У сучасному світі управління персоналом стає ключовим фактором успіху будь-якої організації, особливо в умовах швидких змін у технологічному, економічному та соціальному середовищах. Дана робота присвячена аналізу проблем і викликів, з якими стикається управління персоналом, а також розробці рекомендацій для їх подолання. Основна увага в дослідженні приділяється мотивації працівників, яка виступає основною рушійною силою підвищення продуктивності праці. У статті розглянуто важливість створення ефективної системи мотивації, яка повинна враховувати як матеріальні, так і нематеріальні стимулювання. Підкреслюється, що адаптація до нових вимог ринку праці, зокрема, зміна структури зайнятості та розвиток віддаленої роботи, вимагає від підприємств гнучкості та інноваційних підходів в управлінні кадрами. Оцінка результатів праці працівників, зокрема в сфері гостинності, має базуватися на об’єктивних показниках якості обслуговування та рівня задоволеності клієнтів. У роботі також аналізуються можливості впровадження програм безперервного навчання, створення корпоративної культури та розвитку іміджу роботодавця, що здатні забезпечити залучення та утримання висококваліфікованих кадрів. Розглянуті рекомендації щодо створення програм підтримки добробуту працівників, включаючи психічне здоров’я, є важливими для підтримки високої мотивації та продуктивності. У підсумку, в роботі підкреслюється, що для успішного функціонування в умовах сучасного ринку підприємства повинні активно реагувати на виклики управління персоналом, впроваджуючи новітні технології, акцентуючи увагу на потребах працівників і формуючи стійку мотиваційну структуру. Це дозволить організаціям забезпечити високі результати діяльності та зберегти конкурентоспроможність у динамічному бізнес-середовищі.