Особливості формування китайськомовної комунікативної компетентності у слухачів нефілологічних спеціальностей за допомогою рольової гри як методу навчання - Кругляк, Марина Віталіївна (Академічні візії, 2024)
Проведено аналіз наукових праць, в яких вивчають феномен, функції методу рольової гри та схему її проведення, специфіку навчання китайської мови з використанням рольових ігор, зокрема, у процесі навчання слухачів нефілологічних спеціальностей для підвищення ефективності проведення рольової гри на практичних заняттях з китайської мови. Проведено порівняння особливостей методів викладання китайської мови на філологічних на нефілологічних спеціальностях з метою виявлення ефективних методів навчання китайської мови, в тому числі, згідно міжнародних стандартів ACTFL . Висвітлено важливість та переваги використання рольової гри для покращення комунікативних навичок, стимулювання активності слухачів нефілологічних спеціальностей закладу вищої освіти у освітньому процесі та підвищення їхньої мотивації у вивченні китайської мови. Запропоновано тематику рольових ігор, що можуть бути впроваджені в програму навчання китайської мови, а також надано рекомендації щодо підготовки, проведення та рефлексії над рольовими іграми. Подано перспективи подальшого розвитку цього методу навчання для розробки комплексної методики використання рольових ігор на заняття з з китайської мови, дослідження ефективності застосування рольових ігор у ЗВО нефілологічного спрямування.