Вплив війни на ціноутворення та споживчу поведінку в готельно-ресторанній сфері України - Веселовська, Таїсія Євгеніївна (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто вплив війни на ціноутворення та споживчу поведінку в готельно-ресторанній справі. У роботі використано такі методи, як аналіз, синтез, узагальнення. Розкрито основні аспекти впливу війни на цінову політику та споживчу активність у готельно-ресторанному секторі. Зроблено висновки щодо економічних наслідків війни для цієї сфери. Надано рекомендації для підприємств готельно-ресторанного бізнесу щодо збереження стабільності та успішного функціонування в умовах геополітичних криз. Отримані результати мають важливе значення для підприємств даної галузі, які стикаються з викликами, зумовленими військовими конфліктами. Здійснена наукова розвідка допомагає розуміти й прогнозувати зміни на ринку готельно-ресторанних послуг у країнах, де є конфлікт, та розробляти стратегії для успішного подолання пов’язаних із ним викликів. Дослідження охоплює різні аспекти впливу війни на готельно-ресторанну справу, зокрема зміни в туристичному потоці, споживчій поведінці, соціальні наслідки для персоналу й місцевої громади, а також можливості використання технологій та інновацій. Визначено актуальні стратегії управління в умовах кризи, такі як співпраця з місцевими владами й громадськими організаціями, розвиток соціальних програм, пошук нових ринків та адаптація до нових технологій. Також доведено важливість ефективного керівництва й збереження довіри споживачів та інвесторів. Продовження досліджень у цьому напрямі може допомогти розробити найбільш оптимальні стратегії управління для готельно-ресторанного бізнесу в умовах військових конфліктів, що забезпечить стабільність та успішність підприємств у непередбачуваних умовах.