Організація академічної мобільності студентів закладів вищої освіти в КНР - Пазюра, Наталія (Академічні візії, 2024)
У статті розглянуто питання організації академічної мобільності студентів закладів вищої освіти у КНР. У розвідці досліджено державну політику в галузі інтернаціоналізації вищої освіти країн Східної Азії. Метою статті є аналіз сучасних підходів до забезпечення академічної мобільності студентів в КНР в умовах пост пандемічного часу з урахуванням появи і запровадження нових форм дистанційної освіти. Виявлено різні типи програм академічної мобільності, увагу було приділено вивченню мотивації студентів прийняти участь у програмах академічної мобільності, із використанням теорій «тягни-штовхай», людського капіталу, культурного капіталу, теорію міжнародної міграції тощо. Проаналізовано вплив пандемії на академічну мобільність та готовність країн запропонували шляхи вирішення проблем, що виникли в цьому контексті. Високий рівень координації дій щодо організації академічної мобільності Виявлено основний чинник збільшення іноземних студентів у китайських закладах освіти та отримання КНР статусу одного з головних провайдерів послуг на світовому освітньому ринку.