Особливості використання комп’ютерного тестового контролю в закладах професійної (професійно-технічної) освіти - Рузяк , Тетяна Іванівна; Іванов , Маркіян Володимирович (Академічні візії, 2024)
Статтю присвячено розгляду особливостей та переваг комп’ютерного тестування у сучасній професійній (професійно-технічної) освіті порівняно з іншими методами педагогічного контролю. Вона розкриває комп’ютерне тестування як важливий інструмент діагностики та оцінювання навчальних досягнень, який не лише визначає рівень знань учнів, але й сприяє їхньому самовдосконаленню. Стаття висвітлює різновиди комп’ютерного тестування, зокрема підсумкове, формувальне та діагностичне, характеризуючи їхню мету та способи застосування. Крім того, у ній пропонується огляд переваг комп’ютерного тестування, серед яких швидкий доступ до результатів, ефективне використання часу та можливість персоналізації тестів. Висновки дослідження підкреслюють важливість інтеграції комп’ютерних тестових технологій у процес навчання для покращення об’єктивності оцінювання та якості освіти в цілому.